Om mig

 

 

 

Yogametta drivs av mig Marie Törngren. Jag har utövat Ashtanga vinyasa yoga sedan 2005. Redan första gången jag provade ashtanga yoga blev jag förälskad i denna yogaform. Det dynamiska flödet av rörelser i fasta sekvenser är för mig väldigt tilltalande. Vi tvingas fatta så mycket beslut i vardagen därför ger ashtanga yogans fasta serier av rörelser mig en stund där jag helt och hållet kan fokusera på nuet. Ashtanga yoga kan utövas av alla, det viktigaste är att koordinera andning med rörelse.

Metta är ett buddhistiskt begrepp som står för ”loving kindness” och det är i enlighet med detta begrepp jag strävar efter att utöva min egen yogapraktik och att föra vidare yogan till deltagarna i mina grupper. Jag håller grupperna  små för att möjliggöra individanpassning av undervisningen.

Jag baserar min undervisning på vad jag lärt mig genom många års studier med Michael Stone. Andra lärare jag studerat med och hämtar inspiration från är Maria Boox, Chuck Miller, David Swenson, Peter Kjaer Espensen, Kino McGregor.

För att hålla inspiration och kunskap aktuellt deltar jag regelbundet i work shops och kurser även med andra lärare. Till vardags deltar jag i yogaklasser på Yogamudra i Köpenhamn, med  Peter Kjaer Espensen som lärare. Våren 2016 deltog jag också i deras fördjupningskurs nivå 2 för yogalärare.

Jag har under de senaste  somrarna under åtta dagar deltagit jag i ett tyst retreat lett av Michael Stone eller hans adepter. Vi mediterar 4 timmar per dag, både sittande och gående meditation, däremellan gör vi yoga och hjälper till med arbetet i t.ex köket eller med städning (Karma yoga). Det är en fantastiskt avkopplande upplevelse och jag rekommenderar varmt en regelbunden meditationspraktik och att åka på retreat om tillfälle ges.

Under 2016 vidareutbildade jag mig till meditationslärare då jag deltog i ”Meditation Faclitation Mentorship Program” med Michael Stone på Yogacampus i London och är nu certifierad att undervisa i meditation och mindfulness.

Jag är speciellt intresserad av att lära mig mer om yogarörelsernas optimala utförande för att minimera skaderisken hos mig själv och mina elever. Jag deltar regelbundet i kurser och workshops med detta tema tex Michael Stone´s on line kurs ”the new wave of yoga” som ger fördjupad kunskap om hur de olika rörelserna ska utföras på bästa sätt.

Under våren 2014 deltog jag i två kurser med Maria Boox en Mysorevecka och en veckas fördjupningskurs. Jag deltog också i en on line kurs, ”Embodying ethics and vows in modern life” med Michael Stone. I den senare fördjupade vi oss i de fem Yamas. Jag praktiserar meditation, pranayama (andningsövningar) och asanas (rörelser) i stort sett dagligen. Under hösten 2016 deltog jag för nionde gången i den årliga kursen Michael Stone brukar ge på Yogamudra i Köpenhamn.

Under 2013 har jag deltagit jag i kurser med Maria Boox bl. a. på Orbadens konferensanläggning i Hälsingland. Det var en magisk vecka med underbara deltagare från hela Sverige.

Min allra första yogalärare var Lawino Maria Johnson. Jag är evigt tacksam för den fantastiska start inom ashtanga yogan jag fick med henne som lärare.

Jag har också praktiserat för Bodil Stentebjerg Olesen och Peter Kjaer Espensen på Yogamudra i Köpenhamn. Bodil och Peter är båda mycket duktiga och välutbildade lärare de anordnar också workshops med många internationellt välrenommerade lärare. Jag kan verkligen rekommendera ett besök på någon av deras underbara shalor på Strandgade i Christianshavn eller Ryesgade på Österbro i Köpenhamn.

Förutom ovanstående har jag har deltagit i workshops med Stefan Engström, Kino MacGregor & Tim Feldman, och David Swenson (2 helgworkshops och en 40 timmars lärarkurs) på Yogamudra i Köpenhamn, Manju Jois och Petri Räisänen samt Susanna Finocchi och Jens Backe från Astanga Yoga Köpenhamn.

I juni 2012 deltog jag i en veckas lärarutbildning med David Swenson, jag upptäckte då att det var fantastiskt roligt att föra yogans många dimensioner vidare till andra och efter lite mer övning under sommaren 2012 på snälla kompisar bestämde jag mig för att starta en egen grupp som nu har blivit flera se Kurser och priser för mer information.