Om mig

 

Yogametta drivs av mig Marie Törngren. Jag har utövat Ashtanga vinyasa yoga sedan 2005. Redan första gången jag provade ashtanga yoga blev jag förälskad i denna yogaform. Det dynamiska flödet av rörelser i fasta sekvenser är för mig väldigt tilltalande. Vi tvingas fatta så mycket beslut i vardagen därför ger ashtanga yogans fasta serier av rörelser mig en stund där jag helt och hållet kan fokusera på nuet. De senaste åren har meditation och yin yoga tagit allt större plats i mitt yogautövande. 2016 vidareutbildade jag mig till meditationslärare då jag deltog i ”Meditation Faclitation Mentorship Program” med Michael Stone på Yogacampus i London och är nu certifierad att undervisa i meditation och mindfulness.

Jag baserar min undervisning på vad jag lärt mig genom många års studier med Michael Stone. Andra lärare jag studerat med och hämtar inspiration från är Chuck Miller, David Swenson, Peter Kjaer Espensen, Kino McGregor.

Metta är ett buddhistiskt begrepp som står för ”loving kindness” och det är i enlighet med detta begrepp jag strävar efter att utöva min egen yogapraktik och att föra vidare yogan till deltagarna i mina grupper. Jag håller grupperna  små för att möjliggöra individanpassning av undervisningen.

För att hålla inspiration och kunskap aktuellt deltar jag regelbundet i work shops och kurser även med andra lärare. Till vardags deltar jag i online yogaklasser på Yogamudra i Köpenhamn, med  Peter Kjaer Espensen som lärare. Våren 2016 deltog jag också i deras fördjupningskurs nivå 2 för yogalärare.

Jag har under flera år deltagit i tysta retreat ledda av Michael Stone. Under retreaten mediterade vi 4 timmar per dag, både sittande och gående meditation. Det är en fantastiskt, utmanande och samtidigt avkopplande upplevelse och jag rekommenderar varmt en regelbunden meditationspraktik och att åka på retreat om tillfälle ges.

Jag är speciellt intresserad av att lära mig mer om yogarörelsernas optimala utförande för att minimera skaderisken hos mig själv och mina elever. Jag deltar regelbundet i kurser och workshops med detta tema. 

Min allra första yogalärare var Lawino Maria Johnson. Jag är evigt tacksam för den fantastiska start inom ashtanga yogan jag fick med henne som lärare.

Jag har också praktiserat för Bodil Stentebjerg Olesen och Peter Kjaer Espensen på Yogamudra i Köpenhamn. Bodil och Peter är båda mycket duktiga och välutbildade lärare de anordnar också workshops med många internationellt välrenommerade lärare. 

Förutom ovanstående har jag har deltagit i workshops med Stefan Engström, Kino MacGregor & Tim Feldman, och David Swenson på Yogamudra i Köpenhamn, Manju Jois och Petri Räisänen samt Susanna Finocchi och Jens Backe från Astanga Yoga Köpenhamn.

Jag har undervisat i ashtanga yoga sedan 2012 efter lärarutbildning med David Swenson. Sedan några år tillbaka undervisar jag även i Yinyoga och meditation.

Jag doktorerat inom funktionell anatomi, vilket har gett mig en god anatomisk kunskap vilket är väsentligt för en yogalärare. Jag arbetar nu med forskning och utveckling av läkemedel mot olika blodcancertyper samt autoimmuna ögonsjukdomar på Active Biotech i Lund.